top of page
Foto van schrijverNicole Engel

De 10 meest gestelde vragen over fillers: deel 2

Vorige week schreef ik al over de eerste 5 vragen die vaak gesteld worden over fillers. Deze blog vind je hier. Vandaag gaan we verder met de volgende 5 vragen: van pijn tot wie de behandelingen mag uitvoeren.


Vraag 6: Doet de behandeling pijn?

Het idee dat iemand een naald in je gezicht gaat steken is waarschijnlijk voor niemand een echt prettig vooruitzicht, maar echt pijnlijk zijn de behandelingen zeker niet. De meeste mensen omschrijven het meer als ongemak. De naaldjes die we gebruiken zijn heel klein en de meeste mensen voelen daarvan een klein speldenprikje. In de filler zelf zit lidocaïne, een lokaal verdovend middel, waardoor de behandeling ook comfortabeler zal aanvoelen. Als je snel pijn hebt, dan kunnen we ook van te voren de huid verdoven met een verdovende zalf.

De eerste paar dagen na een behandeling kan er sprake zijn van enige zwelling, blauwe plekken en een gekneusd gevoel, maar over het algemeen trekt dit snel weg.



Vraag 7: Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

Voor fillers betaal je meestal tussen de 300 en 500 euro per milliliter. De prijs is afhankelijk van het soort filler, en het gebied waar de filler wordt ingespoten. Daarom zal de exacte prijs van behandelingen verschillen per persoon.

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om te gaan voor een kliniek met lagere prijzen, maar je wil uiteraard ook niet dat er iets verkeerd gaat, of dat er goedkopere, en dus minder betrouwbare producten gebruikt worden. Bij LeClinic werken we alleen met A-merken zodat je zeker bent dat de gebruikte producten veilig zijn en van de hoogste kwaliteit. Wil je meer weten over de prijzen bij LeClinic dan vind je die op onze website of je kan een vrijblijvend consult boeken waarbij we kijken welke behandeling voor jou het beste past en wat daar de exacte prijs van is.





Vraag 8: Wat kan je zelf doen na de behandeling?

  • Op de dag van de behandeling mag je het gebied koelen om overmatig zwellen tegen te gaan, let wel op, breng nooit een cool pack of ijs direct aan op de huid. 

  • Vermijd de eerste 24 uur inspannende lichaamsbeweging, en voorkom de eerste twee weken blootstelling aan intense warmte, zoals bijvoorbeeld van de zon of sauna.

  • Draag geen make-up en vermijd de inname van alcohol in de eerste 24uur na de behandeling.

  • Vermijd ook de eerste week gezichtsbehandelingen zoals peelings, IPL of andere energiebehandelingen, dermabrasie en gezichtsmassages. Daarnaast vermijd de eerste week behandelingen door de tandarts.

  • Masseer het behandelde gebied niet, tenzij dit aangeraden wordt door de arts


Vraag 9: Hoe kies ik de juiste filler?

Het weten welke filler waar het beste te gebruiken is is nog geen eenvoudige opdracht. Daarom is het belangrijk om je te laten behandelen door een arts met een gedegen opleiding en kennis van de producten, zodat je je vol vertrouwen kan laten behandelen met de producten gekozen door je arts. 

Ik werk bij Le Clinic alleen met A-merken, en ook alleen met fillers op basis van hyaluronzuur, omdat dat een lichaamseigen stof is die ook weer door het lichaam wordt afgebroken.


Vraag 10: Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

In België mogen behandelingen met fillers enkel uitgevoerd worden door een arts. Ook in Nederland moet er een arts bij de behandeling betrokken zijn, maar deze kan hier ook een superviserende functie hebben.

Iemand die vakbekwaam is moet uitgebreid op de hoogte zijn van de producteigenschappen, de anatomie van het aangezicht, de mogelijke risico’s en de verschillende behandeltechnieken.

Zelf ben ik al 15 jaar werkzaam als anesthesioloog en heb ik verschillende opleidingen gevolgd in de esthetische geneeskunde waaronder ook een opleiding bij het Nederlands Instituut voor Medisch Esthetische Behandelingen. Hiernaast volg ik uiteraard verschillende nascholingen om zo op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen in het vak.


Waar kan je als klant zelf op letten:

  1. Is er een arts betrokken bij de behandeling

  2. Wordt er gevraagd naar uw gezondheid, allergieën en medicijngebruik

  3. Zijn de werkruimte en werkkleding schoon en geschikt 

  4. Zijn nazorg en contact mogelijk buiten kantoortijden.


Overweeg je een behandeling, maar heb je nog vragen? Ik help je graag verder. Je kan je vragen hieronder stellen, of contact opnemen via de website. Je kan natuurlijk ook een vrijblijvend consult inplannen.

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page